Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Επικαιρότητα / Θερμή παράκληση
« Τελευταίο μήνυμα από Παναγιώτης στις Δεκεμβρίου 21, 2015, 06:03:33 μμ »
Θέλω να παρακαλέσω όλα τα μέλη της ΣΥΜ.Α όταν βλέπουν ένα σχόλιο σε κάποια δημοσίευσή μας να απαντούν αν θέλουν αν ήδη δεν το κάνουν και να προτρέπουν αυτόν η αυτήν που έκανε το σχόλιο (αν από τα γραφόμενά του βλέπουν ότι είναι θετικός με την Άμεση Δημοκρατία) να επισκεφθεί το site μας, βάζοντας παράλληλα και το www.syma.gr  και να ενταχθεί στην ΣΥΜ.Α

Το ίδιο μπορεί να γίνετε και σε όποιο άτομο βλέπετε να έχει τις ίδιες ανησυχίες με εμάς , να είναι αγανακτισμένο κλπ .
Μπορείτε αν θέλετε να το στέλνετε ένα σχετικό μήνυμα που να τον προτρέπει να δει το site μας και να ενταχθεί αν θέλει στην ΣΥΜ.Α.

Βοηθήστε να δια δώσουμε την ΣΥΜ.Α. Ξέρω ότι ο χρόνος είναι λίγος και πολύτιμος αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι όσο περισσότερο μπορούμε.

Ευχαριστώ
12
Ενημερωτικό Δελτίο / Στατιστικά Facebook-Google-Youtube
« Τελευταίο μήνυμα από Παναγιώτης στις Οκτωβρίου 21, 2015, 03:34:58 μμ »
Παρακαλώ πολύ όλους και όλες,  όταν γίνεται μια δημοσίευση στο facebook, youtube και υπόλοιπα social media, να την κάνετε μόνο κοινοποίηση σε ομάδες, φίλους, τοίχους, email  κλπ. 
ΜΗΝ κάνετε like, κλικ στο play για να δείτε βίντεο, σχόλια. Αναφέρομαι σε όλες τις δημοσιεύσεις, άρθρα, φωτογραφίες και όχι μόνο στα βίντεο.
Μονό να κοινοποιείτε της δημοσιεύσεις μας.
Όλα αυτά γιατί θέλουμε να έχουμε ''καθαρά'' στατιστικά σχετικά με την απήχηση των δημοσιεύσεων. Γιατί τώρα μέσα στα στατιστικά είναι και τα δικά μας like κλπ΄.
Προτού κάνουμε μια δημοσίευση θα την βάζουμε στο chat  στο Facebook για να την βλέπετε και αν σας αρέσει θα την δημοσιεύουμε.
Φυσικά αναφέρομαι στις δημοσιεύσεις που γίνονται με το όνομα της Συμμαχίας Αμεσοδημοκρατών .

Ευχαριστώ
13
Οπτικοακουστικό υλικό / Σταμάτησέ τους!
« Τελευταίο μήνυμα από Παναγιώτης στις Οκτωβρίου 21, 2015, 02:27:33 μμ »
14
Επικαιρότητα / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
« Τελευταίο μήνυμα από PLATON στις Σεπτεμβρίου 29, 2015, 07:52:12 μμ »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
13/9/2015
 
Στη δημοκρατία η έννοια της αποχής από την εκλογική διαδικασία είναι πράξη αντίθετη με το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας του πολιτεύματος. Ωστόσο, η πολιτική των αντιπροσώπων έχει προ πολλού καταπατήσει βασικές αρχές της, καθιστώντας τους πολίτες αμέτοχους στο τοπίο των εξελίξεων, ακόμα και στη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Σε τέτοιο καθεστώς, οι πολίτες χάνουν ουσιαστικά τα προνόμια που πηγάζουν από αυτούς για αυτούς, και γίνονται θεατές σε μια θεατρική παράσταση που ενίοτε επηρεάζει τη γνώμη και τις επιλογές τους. Οι εκλογές άλλοτε αποτιμούν  το έργο και το ταλέντο του πολιτικάντη που ευελπιστεί μια κερδοφόρα θέση στο κοινοβούλιο και άλλοτε εγκρίνουν μια θέση κόμματος η οποία ποτέ δεν πραγματοποιείται.

Η εξωγενής επικράτηση στα κυριαρχικά δικαιώματα των Ελλήνων με τη μορφή δουλείας οικονομικής φύσης και μιας καθοριστικής αλλαγής σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την παιδεία και τον πολιτισμό, συμβάλλει στην αργή μετάλλαξη του ανθρώπου σε ατομιστή – ανταγωνιστή ώστε ποτέ να μην χρησιμοποιήσει το ένστικτο της κοινωνικής ενότητας σε βάρος της.

Αυτή η ολιγαρχική και απολυταρχική θέση, η οποία εκτοπίζει τον πολίτη στη κατώτερη των κατωτέρων της ανθρώπινης υποτέλειας, διατηρεί τον θεσμό της εκλογικής διαδικασίας μόνο για το θεαθήναι, υποτιμώντας τη σημασία της δημοκρατίας στο βαθμό που δεν επηρεάζει  τη προκαθορισμένη τροχοδρόμηση των εξελίξεων.

Η μαζική αποχή από αυτή τη διαδικασία δεν αποτελεί εντέλει αντιδημοκρατική στάση, αλλά αντίθετα προστατεύει από τη φθορά, το ύψιστο αγαθό της  δημοκρατίας που θέλει τον πολίτη ενεργό, συμμέτοχο και κυρίαρχο στις εξελίξεις.

Με γνώμονα ότι κανένα κόμμα δεν έχει ως στόχο την άμεση αλλαγή πολιτεύματος, η ΣΥΜ.Α. (Συμμαχία Αμεσοδημοκρατών) θα απέχει από την εκλογική διαδικασία φέροντας την ευθύνη της ύστατης πράξης μιας καθαρά αμεσοδημοκρατικής επιλογής που θέλει την αλλαγή του πολιτεύματος και την ανεξαρτησία της χώρας. Ωστόσο, η επιλογή αυτή δεν είναι πανάκεια ενάντια στο απολυταρχικό καθεστώς, εμπεριέχει όμως όλα τα στοιχεία ή χαρακτηριστικά που η ευσυνειδησία του πολίτη μπορεί να αποτρέψει τη νομιμοποίηση και καθιέρωση τέτοιων αντιδημοκρατικών, ύπουλων και απάνθρωπων μέσων στο όνομα μιας ψευτοδημοκρατίας που κανείς δεν οραματίστηκε, και κανείς δεν θα ήθελε να συμμετέχει.


13/09/2015

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ   
- See more at: http://www.pripol.org/alphanualphakappaomicroniotanu974sigmaepsiloniotasigmaf#sthash.Uv8p5QyN.dpuf
15
Ενημερωτικό Δελτίο / Φορουμ
« Τελευταίο μήνυμα από PLATON στις Δεκεμβρίου 16, 2014, 01:05:15 πμ »
Φίλοι και φίλες αγαπητά μέλη της συμμαχίας αμεσοδημοκρατών.
Η συμμετοχή στα κοινά είναι ο πιο βασικότερος πυλώνας της άμεσης δημοκρατίας. Έχουν ανοίξει διάφορα θέματα που τίθενται υπό συζήτηση και διαβούλευση. Η συμμετοχή του καθενός είναι απαραίτητη για να διαμορφωθεί ο κοινός μας στόχος. Οι συζητήσεις στο facebook δεν είναι τίποτε άλλο παρα ένα στιγμιαίο επεισόδιο στον πίνακα ή στον τοίχο στον οποίο καταγράφονται μέχρι να εξαφανιστούν στο πλήθος αναρτήσεων.

Για αυτό τον λόγο και μόνο, έχουμε δημιουργήσει ένα φόρουμ για τα μέλη της συμμαχίας, όπου υπάρχει κάποια τάξη στα θέματα και στην αρχειοθέτηση τους. Πριν μια εβδομάδα περάστηκαν όλα τα μέλη στο φόρουμ από την ομάδα IT της συμμαχίας.

Έχετε Λάβει 2 συγκεκριμένα email από το forum Συμμαχία Αμεσοδημοκρατών. Το ένα σας μετέφερε τα στοιχεία με τα οποία κάνετε την σύνδεση σας και το άλλο περιλαμβάνει απλά τον σύνδεσμο του φόρουμ.

Σας παρακαλούμε θερμά να συμμετέχετε stis συζητήσεις.
Εάν προκύψει πρόβλημα με την σύνδεση ή δεν βρείτε τα αποσταλμένα email στο inbox σας ή κατά κάποια πιθανότητα στο spam folder ενημερώστε μας στο info@pripo.org για να βοηθήσουμε στην σύνδεση σας στο φόρουμ.

Με εκτίμηση η ομάδα IT της συμμαχίας αμεσοδημοκρατών, και φιλικούς χαιρετισμούς.
16
Ενημερωτικό Δελτίο / Α.Δ.Ε.
« Τελευταίο μήνυμα από PLATON στις Οκτωβρίου 30, 2014, 03:22:46 μμ »
Σε ημέρες δοκιμασίας για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και την εκτόπιση της κοινωνίας από τα κοινά από
τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές και αντιπροσωπευτικές κυβερνήσεις,  μεγάλωσε και υπάρχει, σήμερα
παρα ποτε, η μεγάλη ανάγκη, πόθος, πάθος και θέληση από τους πολίτες να εκφράσουν την γνώμη τους σε
όλες τις διοικητικές βαθμίδες διακυβέρνησης.


Οι πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους δεν αρκούνται πια να καλούνται κάθε τέσσερα χρονια και μια Κυριακή
να παραδώσουν την ψήφο τους και να μην ξαναρωτηθούν ευθέως το πώς και με ποιον τρόπο θέλουν να εκπροσωπεί
ται ο τόπος τους, για αυτό κλείνουν όλο και περισσότερο στην αγνή και καθαρή δημοκρατία, την Άμεση.


Μέσα στα πλαίσια της εγκαθίδρυσης της Άμεσης Δημοκρατίας και της Λαϊκής βούλησης στην χώρα μας δημιουργήθηκε
ένα ψηφιακό εργαλείο ,που δίνει την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να εκφράσουν την γνώμη τους για τα κοινά.


Στόχος και σκοπός του εργαλείου αυτού είναι η ευαισθητοποίηση του ‘Ελληνα πολίτη και η εξάσκησή του στις
αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες (κατάθεση προτάσεων, διαβούλευση, λήψη αποφάσεων), παρέχοντάς του τη δυνατότητα
ενεργούς συμμετοχής  στα κοινά.
Οι αποφάσεις  οι οποίες θα λαμβάνονται εδώ έχουν σημαντική βαρύτητα, γιατί είναι συλλογικές. Προέρχονται από
ευαισθητοποιημένους, ενεργούς πολίτες, γείτονες  και συνδημότες μας και όχι μεμονωμένα άτομα.
Μπορεί να μη δεσμεύουν τους υπουργούς να τις εκτελέσουν, έχουν όμως τη δυναμική να ασκήσουν πίεση
προς την κατεύθυνση αυτή.
Όταν μια μικρή ή μεγαλύτερη ομάδα πολιτών συμπορεύεται , εκφράζει τη λαϊκή βούληση, και τις ανάγκες
της κοινωνίας, μπορεί να ασκήσει πολιτική πίεση στις εκάστοτε κυβερνήσεις.


Πώς ακριβώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
Μπορεί μια τελική απόφαση να αναδημοσιευτεί σε έναν ιστότοπο petition όπου όλοι οι συμμετάσχοντες θα
κληθούν να συνυπογράψουν και φυσικά να καλέσουν φίλους και γνωστούς ώστε να πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα.
Κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει τη βούληση των πολιτών, όταν είναι μαζική, αχρωμάτιστη και οργανωμένη!
Συμμετάσχετε στην προσπάθεια επανεγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας, στον τόπο που γεννήθηκε!
Καλέστε τους συμπολίτες σας να υποστηρίξουν εξίσου την προσπάθεια.
Είναι καιρός η Ελλάδα να ξαναγίνει Ελεύθερη πόλις, σύμφωνα με τον ορισμό του Θουκυδίδη: αυτόνομος και αυτοτελής.
17
Επικαιρότητα / The Largest Loomio Project Yet
« Τελευταίο μήνυμα από PLATON στις Οκτωβρίου 30, 2014, 03:21:43 μμ »
In many ways, open source is like a sperm bank: you never know what your offspring will look like or where they will end up unless they take the initiative to reach out. Benjamin Knight, a founder of the open source group decision-making platform known as Loomio, had his own Vince Vaughn "Delivery Man" moment when he got a call from Greek Pirate Party founder Giorgio Mariotti, who says he had used Loomio's open source to create 461 Loomio groups for each of the municipal to national levels of government in his country. Mariotti wanted to kickstart a process of direct democracy and needed to know: could Loomio's servers handle this many groups? Knight reassured Mariotti it could but that it was certainly the largest Loomio project to date.

As our own Micah Sifry wrote last year in a detailed article on the genesis of the platform, Loomio emerged out of the New Zealand Occupy movement and shares many conceptual similarities: how to include the 99 percent in decision-making? Part of the problem is that a physical space can hold only so many people, not withstanding social, geographical and time differences. As Knight told Sifry, "The way to get them to participate is to break down the practical barriers of time and geography. Needing everyone to be in the same place at the same time limits the accessibility of the process."

Loomio works by allowing anyone to kickstart a discussion and offer a proposal that would contain a clear plan of action. After a vote -- yes, abstain, suggest alternative, or block -- the votes are visualized via a pie chart to give users a larger picture of the group's collective thought. "The key," Knight tells Sifry, "is building shared understanding before a decision is reached by the group." He adds, "That means that when you get to the outcome, it's not that everyone has to agree to the outcome, they just have to agree that its the best outcome the group can reach at that time."

The Greek adaptation of Loomio is known as E.D.A. ("Ενημέρωση Διαβούλευση Απόφαση" or "Information, Consultation, Decision") and retains Loomio's basic features but embellishes upon them with apps like voice communication software Mumble, collaborative text editor Etherpad, IRC Chat and Doodle. The aim of this site is to create a culture of direct democracy and to reclaim Greece's birthright as the cradle of democracy, Mariotti tells techPresident. The 461 Loomio groups cover 18 federal departments, 13 regions of Greece, 23 prefectures, and then hundreds of counties and municipalities. Mariotti and his team have also created a Loomio site for all of the direct democracy groups in greece called The Alliance for Direct Democracy. Mariotti says both sites will launch strategically two to three few weeks before the European Union's parliamentary elections in May.

Mariotti originally set out to use the Pirate Party's Liquid Feedback platform but eventually felt it was too difficult for users and it did not gain much traction. Another issue was that liquid feedback allowed the delegation of votes, which Mariotti finds inherently undemocratic. "This is like the system that we live now with representatives," says Mariotti. "It is a pseudo-democracy." Mariotti gives an example of why representative democracy fails to actually represent its people: with only 300 or so representatives across the country, he says, it is easy for powerful lobbies to buy alliances. But with a direct democracy, with an entire country participating, a population of 11.28 million, it is not so easy. He explains that this is why he turned to Loomio. "The first step [towards direct democracy] is for people to know and accept that he has the right to vote and must learn to not give the vote and the work to other people. He must learn to inform himself and to make himself political. He must not give the work to a politician. This is loomio: you can go inside and write your idea about one issue," says Mariotti.

The website is currently finished and Mariotti and his team are now waiting for the right timing to launch it. They will spread the word mainly online, through a network that they have cultivated over the years in the blogosphere.

However, one glaring weak spot with Loomio, and its aim to be all-inclusive, is that it is an Internet-only platform. "Not many people have Internet" in Greece, says Mariotti. Second, even when there is connectivity, not everyone can afford it. He says, with much skepticism, that Prime Minister Antonis Samaras has promised to install free wifi across the entire country, which if true would definitely be a boon for their Loomio project.

Thankfully, Mariotti may not have to wait for the fulfillment of a lofty and, most likely, empty promise. Knight tells techPresident that Loomio is currently working on creating mobile-based platforms for both smart and dumb phones.

For the last 18 months, says Knight, the Loomio team has been building a prototype and the next step is "taking it fully mobile, recognizing how many people who use it through mobile devices." In that way, "people can use it anywhere in the field." They launched their crowdfunding campaign on Monday and aim to raise US$100k to fund 6 months of full-time development of their mobile platform.

As Loomio dips its toe further into the realm of politics and governance, the next place where we very well may see Loomio working is in Ukraine where the platform is currently being translated and set up.

Personal Democracy Media is grateful to the Omidyar Network and the UN Foundation for their generous support of techPresident's WeGov section.


by:  Rebecca Chao
http://techpresident.com/news/wegov/24818/loomios-largest-project-yet
18
Επικαιρότητα / Το Loomio χρησιμοποιείται για μεγάλης κλίμακας έργο δημοκρατίας...
« Τελευταίο μήνυμα από PLATON στις Οκτωβρίου 30, 2014, 03:19:35 μμ »
Το Loomio χρησιμοποιείται για μεγάλης κλίμακας έργο δημοκρατίας των πολιτών στην Ελλάδα.

Άρθρο του Ben Knight
Το καλύτερο πράγμα σχετικά με το χτίσιμο του loomio είναι να ακούμε πως οι ομάδες το χρησιμοποιούν στις κοινωνίες τους.

Ήταν συγκινητικό να μάθουμε για μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ των ομάδων άμεσης δημοκρατίας στην Ελλάδα, να σχεδιάζουν ένα φιλόδοξο πείραμα σε άμεση δημοκρατία των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα, χρησιμοποιώντας το Loomio ως κύρια πλατφόρμα τους. Η Συμμαχία Αμεσοδημοκρατών ξεκινά 461 Loomio ομάδες, που καλύπτουν τα 18 υπουργεία, 13 περιοχές της Ελλάδα, 23 περιφέρειες και εκατοντάδες δήμους. Στόχος τους είναι να ενισχύσει την αίσθηση της ενεργού συμμετοχής στα κοινά, και να καλλιεργήσουν την ουσιαστική δημοκρατική συμμετοχή στη χώρα τους.

Η Rebecca Chao από το Tech President πηγαίνει σε βάθος σχετικά με τους στόχους του προγράμματος εδώ: http://techpresident.com/news/wegov/24818/loomios-largest-project-yet

Συντονιστές αυτής της προσπάθειας είναι ο Γιώργος Μαριόττι και ο Χρήστος Τακλής. Ο Χρήστος και ο Γιώργος απάντησαν σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια τους για αυτό το έργο.

Ποιο είναι το έργο που σχεδιάζετε; Ποιοι συμμετέχουν;

Ήταν μια έμπνευση του Γιώργο Μαριόττι. Ένας δικτυακός τόπος (www.ade.gr) που μπορεί να έχουν υπερσυνδέσμους με μερικά βασικά εργαλεία που μπορούν να επιτύχουν την καλύτερη επικοινωνία και συλλογική εργασία ως Pads, Mumble, κ.λπ., και περιέχουν επίσης τις σελίδες για κάθε Δήμο και Νομό στην Ελλάδα. Σε κάθε σελίδα θα είναι μια ομάδα Loomio (ενσωματωμένο ή υπερσύνδεση,πιθανών το πρώτο) για το συγκεκριμένο Νομό ή Δήμο. Σε αυτή την ομάδα του X Δήμου οι πολίτες θα μπορούν να μιλήσουν για τα προβλήματα της πόλης τους (ή του Χωριού τους), πώς να το κάνουνε καλύτερο και να λαμβάνουν αποφάσεις. Αυτές οι αποφάσεις θα μπορούν να είναι πίεση προς το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για αλλαγές για καλύτερα αποτελέσματα στους δήμους τους.

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν είναι από τους Πειρατές στο πρώτο στάδιο (στην τεχνική διαδικασία), και πρόκειται να παρουσιαστεί στην Συμμαχία Αμεσοδημοκρατών, το ότι έχουμε τους ίδιους στόχους και είμαστε μια μέρος της Συμμαχίας. Στη συνέχεια, τα μέλη της Συμμαχίας Αμεσοδημοκρατών θα συμμετέχουν ισότιμα ​​στην άλλη διαδικασία, μέχρι να είναι πλήρης διαθέσιμο σε κάθε πολίτη στην Ελλάδα, αν αυτός/αυτή το επιθυμεί.Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον της δημοκρατίας;

Το όραμα μας και ο στόχος μας είναι να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην πολιτική ζωή και να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας. Τουλάχιστον για όσους ενδιαφέρονται. Για να επιτευχθεί αυτό, το πρώτο βήμα είναι οι πολίτες της χώρας να μπορούν να έχουν την ευκαιρία να έχουν τις πρωτοβουλίες πολιτών, και να προτείνουν κάποιο θέμα για ψήφισμα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την άμεση δημοκρατία και καλύτερα αποτελέσματα για το τι οι πολίτες θέλουν για τη χώρα. Τα άλλα βήματα θα έρθουν αργότερα, μόνο εάν μόνο τα 2 πράγματα στο πρώτο στάδιο πετύχουν.

Γιατί τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν;

Εξαρτάται από τη χώρα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε πραγματικό πολιτικό που να νοιάζεται για τους πολίτες. Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνει το κοινοβούλιο και τα 300 μέλη του, είναι μόνο για το καλό των επιχειρηματιών και των πλουσίων. Δεν αντιπροσωπεύουν πια τους ανθρώπους, και στις εκλογές είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι πάλι, και  εκλέγονται μόνο όσοι έχουν μεγάλες διασυνδέσεις με τον Τύπο και τους επιχειρηματίες.

Γι ‘αυτό πρέπει να αλλάξει για τους πολίτες. Ο καιρός που είχαμε αντιπροσώπους για τις ζωές μας πρέπει να τελειώσει για τα καλά. Εμείς οι πολίτες, πρέπει να αρπάξουμε την αλλαγή και να αποφασίζουμε τι είναι καλύτερο για τους εαυτούς μας.

Γιατί έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε το Loomio; Πώς θα χρησιμοποιηθεί;

Εμείς επιλέξαμε το Loomio για τα χαρακτηριστικά που έχει. Πρώτα απ ‘όλα είναι πολύ απλή πλατφόρμα, ώστε ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Στη συνέχεια, μας αρέσει περισσότερο από ποτέ ότι ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια νέα πρόταση. Μας άρεσε επίσης ότι τα μέλη μπορούν να πουν τη γνώμη τους για το τι θα ψηφίσουν. Επίσης, η γραφική πίτα της δημοσκόπησης με τα ποσοστά με πόσα μέλη της ομάδας ψήφισαν μπορεί να βοηθήσει με πολλούς τρόπους, έτσι ώστε όλοι γνωρίζουν πόσο τοις εκατό ήταν οι ενεργοί ψηφοφόροι… Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε βέβαια τις αναθεωρήσεις του κύριου πλαισίου του κειμένου σε μια συζήτηση, το οποίο βοηθάει πολύ και γνωρίζουμε ποιες αλλαγές έγιναν ανά πάσα στιγμή και από ποιό μέλος. Επίσης επιλέγουμε το Loomio επειδή είναι ανοιχτό λογισμικό, που σημαίνει ότι νέες δυνατότητες και αλλαγές θα έρθουν πιο γρήγορα από ότι μια πλατφόρμα κλειστού κώδικα, και φυσικά τη συμμετοχή μιας ολόκληρης κοινότητας από πίσω και όχι μόνο λίγοι προγραμματιστές που συνήθως δεν μπορούν να καταλάβουν τις ανάγκες των απλών ανθρώπων που δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν με τον κατάλληλο τρόπο τους υπολογιστές και τις πλατφόρμες και δεν το καταλαβαίνουν.

Εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε για τη συμμετοχή των πολιτών στην Ελλάδα στις πολιτικές συζητήσεις και αποφάσεις, και οι αποφάσεις αυτές θα είναι πίεση για τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Πως θα έμοιαζε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Αν το σχέδιο πετύχει, θα είναι μια μεγάλη νίκη προς κάθε κατεύθυνση. Μιλάμε για εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες άνθρωποι (και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή συμμετοχή θα είναι εκατομμύρια των πολιτών) στην Ελλάδα. Θα υπάρξει, επίσης νίκη προς αυτούς που αρνούνται να δεχτούν ότι υπάρχουν πλατφόρμες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συμμετοχή των ανθρώπων στην πολιτική. Το Loomio θα είναι γνωστό ως ένα εργαλείο για την τοπική δημοκρατία άλλα και την άμεση δημοκρατία.

Ελεύθερη μετάφραση από τον Τακλή Χρήστο: http://blog.loomio.org/2014/03/14/loomio-used-for-large-scale-citizen-democracy-project-in-greece/


Original


Ben Knight
The best thing about building Loomio is hearing how groups are using it in their communities. It was humbling to learn about a cooperative effort between direct democracy groups in Greece, planning an ambitious experiment in citizen democracy across the country, using Loomio as their main platform. The Alliance for Direct Democracy is launching 461 Loomio groups, covering 18 federal departments, 13 regions of Greece, 23 prefectures, and hundreds of counties and municipalities. Their aim is to foster a sense of active citizenship, and cultivate meaningful democratic participation in their country.

Rebecca Chao of Tech President goes into depth about the project’s aims here:http://techpresident.com/news/wegov/24818/loomios-largest-project-yet

Coordinating the effort are Giorgio Mariotti and Chris Taklis of the Greek Pirate Party. Chris and Giorgio answered some questions about their plans for the project:

What is the project you’re planning? Who is involved?

It was an inspiration of Giorgio Mariotti. A website (www.ade.gr) that can have links to some basic tools that can achieve better communication and collaborative work as Pads, Mumble, etc and also contain pages for each municipality (also known as county) and prefecture of Greece. In each page it would be a Loomio group (embedded or link, perhaps the first) for the specific Prefecture or Municipality. In that group of X muncipality people can talk about the problems of their City (or Village) how to do it better and take decisions. That decisions could be pressure to the Mayor and City Councillors for changes for better results in that municipalities.

The people who are involved are from the Pirate Party of Hellas in the first step (the technical process) and it is going to be presented in the Coalition for Direct Democracy in Greece (CDD), that we have the same goals and we are a part of the CDD. Then members of the CDD will participate equally in other process, until it is full live to participate each citizen in Greece, if he/she wants it.

What is your vision for the future of democracy?

Our vision and target is to give the people the opportunity to participate in politics and to be active members of the community. At least for those who are interested. To achieve that, the first step is the citizens of the country may have the opportunity to have citizen’s initiative, and to suggest some subject for petition and of course the petitions. That’s the first step for direct democracy and better results what people want for the country. The other steps will come later if only that 2 things in first step succeeds.

Why do things need to change?

It depends of the country. In Greece we don’t have a real politician that cares about the citizens. All the decisions that take the parliament and the 300 members of it, are only for the good of businessmen and the rich people. They don’t represent any more the people, and in the elections they are the same and the same again, and are elected only those who have big connections with press and businessman.

So it must change for the people. The time that we had representatives for our lives must end for good. We the people must grab the change and decide what is better for ourselves.

Why have you chosen to use Loomio? How it will be used?

We chose Loomio for the features it has. First of all is very simple platform so anyone can use it without problem. Then we like more than ever that anyone can create a new proposal. We also liked that members can say their opinion of what they vote. Also the poll pie with the percentage of how many members of the group voted can help in many ways so everybody knows how much of the percentage were the active voters…We couldn’t miss of course the revisions of the main context in a discussion, which helps a lot and we know which changes have be made any time and by who member. Also we choose Loomio because it is open source, meaning new features and changes will come more sooner than a closed-source platform, and of course the participation of a whole community behind and not only few programmers which usually they can’t understand the needs of the simple people which they don’t know how to use in the proper way the computers and the platforms and they don’t understand it.

We will use it for participation of the people in Greece to political discussions and decisions, and those decisions will be pressure for the Mayors and the City Councillors.

What would the best possible outcome look like?

If the project succeeds, it will be a great victory in every direction. We are talking about hundreds and maybe thousands of people (and even the better possible participation it would be millions of people) in Greece. There will be also victory to those who refuse to accept that there are platforms that will be used for participation of people in politics. Loomio will be known as a tool for local democracy and direct democracy.

By: Ben Knight
http://blog.loomio.org/2014/03/14/loomio-used-for-large-scale-citizen-democracy-project-in-greece/
19
Επικαιρότητα / Η αναγέννηση της Άμεσης Δημοκρατίας
« Τελευταίο μήνυμα από PLATON στις Οκτωβρίου 30, 2014, 03:16:05 μμ »

Σε ημέρες δοκιμασίας για τη δημοκρατία στην Ελλάδα και την εκτόπιση της κοινωνίας από τα κοινά από
τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές και αντιπροσωπευτικές κυβερνήσεις,  μεγάλωσε και υπάρχει, σήμερα παρά ποτέ, η μεγάλη ανάγκη, ο πόθος και η θέληση από τους πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους σε όλες τις διοικητικές βαθμίδες διακυβέρνησης.

Οι πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους δεν αρκούνται πια να καλούνται κάθε τέσσερα χρόνια και μια Κυριακή να παραδώσουν την ψήφο τους και να μην ξαναρωτηθούν ευθέως το πώς και με ποιον τρόπο θέλουν να εκπροσωπείται ο τόπος τους, για αυτό κλείνουν όλο και περισσότερο στην αγνή και καθαρή δημοκρατία, την Άμεση.

Μέσα στα πλαίσια της εγκαθίδρυσης της Άμεσης Δημοκρατίας και της Λαϊκής βούλησης στην χώρα μας δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό εργαλείο ,που δίνει την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να εκφράσουν την γνώμη τους για τα κοινά.

Στόχος και σκοπός του εργαλείου αυτού (www.ade.gr) είναι η ευαισθητοποίηση του Έλληνα πολίτη και η εξάσκησή του στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες (κατάθεση προτάσεων, διαβούλευση, λήψη αποφάσεων), παρέχοντάς του τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής  στα κοινά.
Οι αποφάσεις  οι οποίες θα λαμβάνονται εδώ έχουν σημαντική βαρύτητα, γιατί είναι συλλογικές. Προέρχονται από ευαισθητοποιημένους, ενεργούς πολίτες, γείτονες  και συνδημότες μας και όχι μεμονωμένα άτομα.
Μπορεί να μη δεσμεύουν τους υπουργούς να τις εκτελέσουν, έχουν όμως τη δυναμική να ασκήσουν πίεση προς την κατεύθυνση αυτή.
Όταν μια μικρή ή μεγαλύτερη ομάδα πολιτών συμπορεύεται , εκφράζει τη λαϊκή βούληση και τις ανάγκες
της κοινωνίας, μπορεί να ασκήσει πολιτική πίεση στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Πώς ακριβώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
Μπορεί μια τελική απόφαση να αναδημοσιευτεί σε έναν ιστότοπο petition όπου όλοι οι συμμετάσχοντες θα κληθούν να συνυπογράψουν και φυσικά να καλέσουν φίλους και γνωστούς ώστε να πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα.
Κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει τη βούληση των πολιτών, όταν είναι μαζική, αχρωμάτιστη και οργανωμένη!
Συμμετάσχετε στην προσπάθεια επανεγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, στον τόπο που γεννήθηκε!
Καλέστε τους συμπολίτες σας να υποστηρίξουν εξίσου την προσπάθεια.
Είναι καιρός η Ελλάδα να ξαναγίνει Ελεύθερη πόλις, σύμφωνα με τον ορισμό του Θουκυδίδη: αυτόνομος, αυτόδικος και αυτοτελής.

Οι Πειρατές - Αμεσοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας ανοίγουν νέους δρόμους, προσφέροντας την τεχνολογία για ένα καλύτερο αύριο.


Η ομάδα ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ δημιουργήθηκε, προκειμένου να υπάρξει έμπρακτη και ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ αμεσοδημοκρατικών κινημάτων και κινήσεων για τη συγκρότηση ενός μεγάλου αμεσοδημοκρατικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία.
www.pripol.org
20
Επικαιρότητα / Στόχος της ade.gr
« Τελευταίο μήνυμα από PLATON στις Οκτωβρίου 30, 2014, 03:15:04 μμ »
Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του ‘Ελληνα πολίτη και η εξάσκησή του στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες (κατάθεση προτάσεων, διαβούλευση, λήψη αποφάσεων), παρέχοντάς του τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής  στα κοινά.
Οι αποφάσεις  οι οποίες θα λαμβάνονται εδώ, έχουν σημαντική βαρύτητα, γιατί είναι αποφάσεις ομάδας και όχι μεμονωμένων ατόμων..
Μπορεί να μη δεσμεύουν τους υπουργούς να τις εκτελέσουν, έχουν όμως τη δυναμική να ασκήσουν πίεση προς την κατεύθυνση αυτή. Όταν μια μικρή ή μεγαλύτερη ομάδα πολιτών συμπορεύεται,  έχει τη δυνατότητα να μετακινήσει και βουνά!

Πώς ακριβώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
Μπορεί  μια τελική απόφαση να αναδημοσιευτεί σε έναν ιστότοπο petition όπου όλοι οι συμμετάσχοντες θα κληθούν να συνυπογράψουν και, φυσικά, να καλέσουν φίλους και γνωστούς, ώστε να πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα.
Κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει τη βούληση των πολιτών, όταν είναι μαζική, αχρωμάτιστη και οργανωμένη!
Συμμετάσχετε στην προσπάθεια επανεγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας, στον τόπο που γεννήθηκε! Καλέστε τους συμπολίτες σας να υποστηρίξουν εξίσου την προσπάθεια. Είναι καιρός η Ελλάδα να ξαναγίνει Ελεύθερη πόλις, σύμφωνα με τον ορισμό του Θουκυδίδη: αυτόνομος και αυτοτελής.
Οι Πειρατές-Αμεσοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας ανοίγουν νέους δρόμους, προσφέροντας την τεχνολογία για ένα καλύτερο αύριο. 

http://www.ade.gr/
Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 10